У понеділок, 6 червня, в Івано-Франківському національному медичному університеті розпочалася підсумкова атестація випускників медичного факультету та факультету підготовки іноземних громадян. У цей непростий для всіх українців час відбулися вимушені зміни у форматі складання іспиту. Якщо раніше випускна атестація складалася з двох етапів – ліцензійного інтегрованого іспиту «Крок-2» та об’єктивного структурованого практичного іспиту (ОСКІ), то цьогоріч згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 р. №316 майбутні медики складатимуть тільки комплексний практично-орієнтований кваліфікаційний іспит.

Напередодні було проведено онлайн-консультації для студентів-випускників. Крім того, кафедри Університету оновили усі матеріали до іспиту, доповнивши кожен блок питаннями з військової медицини. Професорсько-викладацьким складом кафедр підготовлено відповідні презентаційні матеріали для кращої візуалізації. Через ситуацію, викликану воєнною агресією росії, студенти складають іспити в режимі онлайн на платформі Teаms.

Варто зазначити, що екзаменаційну комісію очолив директор Прикарпатського центру репродукції людини МОЗ України, кандидат медичних наук, доцент, заслужений лікар України Ігор Головчак.

«Атестація випускників стартує 6 червня і проходитиме за попереднім планом до 24 червня включно, – повідомив декан медичного факультету Роман Яцишин. – Хочеться відмітити те, що вже в перший день студенти демонструють ґрунтовні знання з медичних дисциплін. Це є свідченням того, що вони сумлінно віднеслися до підготовки й складання іспиту».

Бажаємо успішного результату як випускникам, так і екзаменаторам, а всім українцям – мирного неба й довгоочікуваної перемоги!