Упродовж трьох днів з 4 по 6 липня у медичному коледжі Івано-Франківського національного медичного університету проходила атестація випускників, які здобували фах фармацевта.

Комплексний кваліфікаційний іспит студентів, які впродовж трьох років вивчали фармацію, промислову фармацію, відбувся у два етапи. Спершу випускники пройшли теоретичний етап на базі університетського відділу інформаційно-аналітичного забезпечення. Зокрема, вони робили тестові завдання з основ охорони праці, фармацевтичної хімії, фармакогнозії, технології ліків, організації та економіки фармації, фармакології. Далі на базі кафедри фармацевтичного управління, технології ліків та фармакогнозії був практичний етап комплексного кваліфікаційного іспиту. Екзаменатори оцінювали якість розв’язання типових завдань професійної діяльності фармацевта відповідно до виробничих функцій. 

Кожен студент отримав завдання з таких дисциплін як фармакологія, технологія ліків, організація та економіка фармації, які включали виконання певних ситуативних завдань. За словами  викладачів-екзаменаторів, попри дистанційне навчання, професійне володіння практичними навиками заслуговує схвальної оцінки.

Як зазначив директор коледжу Олександр Бульбук, за результатами атестації п'ятеро студенток  коледжу отримають дипломи з відзнакою. У списку відмінників – Любов Варцабʼюк, Вікторія Остапчук, Світлана Рожко, Оксана Шмігель, Наталія Білоус. Усього з двохсот випускників цьогоріч 19 студентів отримали дипломи з відзнакою. 

Завідувачка відділення медсестринства Галина Гвоздецька давала оцінку випускників-фельдшерів з предмету акушерство і гінекологія. Екзаменаторка відзначила і їхній достойний рівень обізнаності не лише в теорії, але й спроможність знаходити рішення  практичних задач. "Під час навчання ми з ними відпрацьовували практичні навички через відеоролики й максимально  використовували відеоконтент, створений як нашими викладачами, так і доступний в інтернеті. Мабуть, це й дало відповідний результат", – пояснює Галина Гвоздецька.

Екзаменатори відзначили достойну підготовку випускників коледжу, і що, попри  дистанційне навчання, були зразкові відповіді не лише тих студентів, які претендують на дипломи з відзнакою, але й інших...Так, Марія Семотюк висловила захоплення  відповідями студентки Ілони Щищук. "Випускниця демонструвала суперклінічне мислення", – підкреслила Марія Семотюк. – Вона блискуче володіла матеріалом з усіх предметів." Голова комісії з медсестринства зазначила, що таким студентам вартує одразу ж пропонувати місце праці, щоби підкреслити винятковість й подякувати таким чином за сумлінне навчання... Що ж, нехай так і станеться. До речі, першу свою  нагороду  випускниця вже отримала – їй аплодували  всі екзаменатори.