Вступна кампанія вже на фінальній стадії. Сьогодні, 17 серпня, відбулося засідання приймальної комісії Івано-Франківського національного медичного університету, на якому були затверджені списки рекомендованих до зарахування на перший курс навчання на основі повної загальної середньої освіти осіб за, так званою, Квотою-2.

За Квотою-2 на конкурсну пропозицію Стоматологія було подано 25 заявок, Педіатрія - 7 заявок і Медицина - 88 заявок. Відповідно до правил прийому, Квота-2 становить 10% від загальної кількості місць максимального державного замовлення. Цьогоріч Міністерство освіти і науки України затвердило для Івано-Франківського національного медичного університету такі максимальні обсяги державного замовлення: Стоматологія - 5, Медицина - 270 і Педіатрія - 29 місць. Отже, Квота-2 у ІФНМУ становить 1 місце на спеціальність Стоматологія, 27  -  Медицина і 3 місця - Педіатрія.

Згідно з правилами прийому в рейтинговому порядку, дані рекомендації для зарахування за Квотою-2 на спеціальність Медицина - 27 особам, на спеціальність Педіатрія - 3 особам і на спеціальність Стоматологія - 1 особі.

Нагадаємо, що Квота-2 - це частина від максимального обсягу бюджетних місць у закладах вищої освіти, яка може бути використана для прийому вступників на основі повної загальної середньої освіти. Квота-2 розповсюджується на осіб, що зареєстровані у районах проведення воєнних (бойових) дій або, які перебувають у тимчасовій окупації.