Під час недавнього візиту Ректор Варшавського медичного університету Збіґнєв Ґацьонґ та директор Центру авіаційної екстреної медичної допомоги Польщі Роберт Ґалонзковскі доставили нове обладнання для навчально-практичних центрів ІФНМУ.

 Наша дружня Польща та її народ не перестають простягати руку допомоги Україні. В рамках Угоди про співпрацю ми вже неодноразово отримували поміч з боку польських партнерів, - і зараз один з таких моментів.

У середу, 28 вересня, Ректори Івано-Франківського національного медичного університету та Варшавського медичного університету підписали відповідні Акти дарування. Було отримано: автоматичний зовнішній дефібрилятор AED дефібрилятор Samaritan PAD 500P,автоматичний зовнішній дефібрилятор AED Trainer,ортопедична дошка з обладнанням (стабілізатори, лямки) BaxStrap Laerdal, професійний дорослий манекен для СЛР (Laerdal Little Anne) Laerdal Little Anne, професійний дитячий манекен для СЛР (Laerdal Little Anne) Laerdal Little Junior, посібник з управління дихальними шляхами Little Anne, тазовий ремінь SAM Belt Sam Pelvic Sling II, Мішки Ambu Resuscitator Adult cpl.3 3/4 , накладні шини SAM Splint Rail cpl.,тягова рейка СТ-6, ларингеальна маска, i-gel маска для гортані, набір ротоглоткових та носоглоткових трубок, кишенькова маска Laerdal, набір для серцево-легкової реанімації( маска/рукавички), тактичні джгути , жилет Кендріка, Електрокардіограф Aspel з візком, протилицевий протигаз, ізолюючі костюми ProChem i CPM, костюми газонепроникні Alpha TecLight CV, тренажер Laerdal Trauma Wound Tamponadyran та інші тренажери.

Обладнання, яке надійшло, безсумнівно, покращить освітній процес та допоможе краще освоїти нові навички майбутнім лікарям. Студенти та викладачі ІФНМУ висловлюють подяку польським партнерам з Варшавського національного медичного університету, зокрема Ректору Збіґнєву Ґацьонґу та заступнику декана факультету наук про здоров’я Варшавського медичного університету Роберту Ґалонзковскі.