У понеділок, 3 жовтня, відбулася Посвята у студенти фармацевтичного факультету заочної форми здобуття освіти.

 Цьогоріч на фармацевтичний факультет Івано-Франківського національного медичного університету вступили 84 студенти, які обрали заочну форму навчання. Серед них 24 особи, які подалися в фармацію після школи, їхнє навчання триватиме 5,5 років і 60 студентів, що вже мають базову фармацевтичну/медичну освіту.

На урочистий захід завітала Перша Проректорка проф. Ганна Ерстенюк та побажала студентам рухатися впевнено крок за кроком в освітніх та наукових здобутках, налаштуватися на навчання, адже заочна форма передбачає передусім самоосвіту.

Благословити новоспечених студентів прийшов і настоятель університетської каплички блаженної Йосафати Гордашевської УГКЦ – отець Михайло Добровольський. Серед запрошених гостей – керівник навчального відділу Володимир Голуб, начальник відділу ECTS та моніторингу якості освіти доц. Василь Капечук.

З вітальним словом виступили деканеса факультету доц. Ірина Федяк та її заступниця доц. Наталія Леочко, завідувач кафедри фармацевтичного управління, технології ліків та фармакогнозії проф. Андрій Грицик.

«Бажаю вам під час навчання знайти себе. Не дивлячись на кризу, викликану війною, коронавірусною ситуацією, сучасна фармація - це важлива і потрібна складова системи охорони здоров’я, яка потребує висококваліфікованих спеціалістів. Маю надію, що через кілька років ми з вами у такому самому складі будемо святкувати ваш випуск. Особливо хочу, щоб ми подякували Збройним Силам України, які тримають наше мирне небо, і ми маємо можливість проводити зараз цей захід», - звернулася до студентів Ірина Федяк.

Після офіційної частини студенти прослухали лекції професорів Андрія Стецьківа та заслуженої лікарки України Ірини Купновицької, доц. Любові Швець.

Посвята студентів-заочників відбулася в рамках подій, приурочених 77-ій річниці Університету.