У фаховому медичному коледжі активно впроваджують інтерактивний метод навчання "Навчаючи навчаюсь". Після отримання необхідних знань студенти-четвертокурсники ділилися ними зі своїми молодшими колегами.

Так, 28-30 вересня за ініціативи директора фахового медичного коледжу Олександра Бульбука і за підтримки завідувача кафедри медицини катастроф та військової медицини Валерія Левченка проведено курси з надання домедичної допомоги та тактичної медицини для студентів 4 курсу спеціальності 223 «Медсестринство.» Провели заняття викладачки кафедри медицини катастроф та військової медицини Марія Половчук і Леся Солтисік. Присутні навчилися проводити первинний огляд пацієнта, аналізувати отримані дані й повноцінно здійснювати заходи невідкладної допомоги на догоспітальному етапі для збереження життя постраждалого. Студенти ознайомилися з технікою зупинки кровотечі за допомогою різних типів турнікетів та джгутів, засвоїли методику накладання різного роду шин при переломах кінцівок.  

«Я була приємно здивована активністю та ініціативністю студентів, які справді хотіли навчитись здійснювати ті практичні навички, які їм демонстрували, – говорить Марія Половчук, – адже вміння зупинити кровотечу, усунути пневмоторакс чи провести серцево-легеневу реанімацію є життєво необхідними як в умовах війни, так і в мирний час».

Після завершення навчання кожен четвертокурсник отримав сертифікат інструктора з надання догоспітальної допомоги. «Вміння надавати догоспітальну допомогу є надзвичайно важливим та актуальним сьогодні, – говорить директор коледжу Олександр Бульбук. –Отримані знання та навички студенти використають для навчання своїх молодших колег».

Уже 21 жовтня новоспечені інструктори – студенти 4 курсу Діана Бережна, Богдана Шаламай, Анастасія Витриховська провели майстер-клас на тему «Домедична допомога при зовнішніх кровотечах» для першокурсників сестринського відділення. Усі студенти мали змогу відпрацювати практичні навички зупинки кровотеч за допомогою різних типів турнікетів та джгутів.

Дирекція коледжу планує й надалі розвивати цей інтерактивний метод навчання, оскільки це цікавий досвід для усіх: як для випускників, так і для першокурсників.