ІФНМУ взяв участь в акредитації освітньо-професійної програми «Германська філологія, усний та письмовий переклад з англійської та німецької мови», яку провели в ІФТУНГ.

Експерти Національної служби з якості вищої освіти відзначили позитивну співпрацю між університетами щодо стажувань науково-педагогічних працівників та проведення практик для здобувачів освітньої програми на базі відділу міжнародних зв’язків  ІФНМУ.

Як зазначив начальник відділу міжнародних зв’язків Віталій Осадець, в ІФНМУ триває багаторічна співпраця щодо проведення практик для студентів-міжнародників з Прикарпатським національним університетом. Подібний договір уклали також із ІФТУНГ.

Випускники цієї освітньо-професійної програми працювали та продовжують це робити в ІФНМУ. Зокрема, йдеться про Лідію Кобзан з кафедри мовознавства та Оксану Барилів з відділу міжнародних зв’язків.

Така співпраця між трьома провідними університетами Івано-Франківська дозволяє переймати досвід і є поштовхом до нових звершень. Крім того, надасть можливість вдосконалити вивчення та викладання іноземних мов в нашому університеті, зокрема зробить неабиякий внесок у становленні нової спеціальності «Прикладна лінгвістика. Медичний переклад (англійська мова)».