У четвер, 10 листопада, було проведено лекцію-семінар-нараду у режимі онлайн для керівників заочних баз стажування.

Захід відбувся під керівництвом директора навчально-наукового інституту післядипломної освіти Любомира Пелехана та облдержадміністрації охорони здоров’я із залученням спеціалістів.

Така потреба виникла у зв’язку із тим, що з першого серпня навчання в інтернатурі на всіх спеціальностях проходить за новими правилами відповідно до законів Міністерства охорони здоров’я.

Затверджені примірні положення підготовки в інтернатурі зі спеціальності «Внутрішні хвороби» були розроблені групою експертів МОЗ на основі наказів Міністерства охорони здоров’я (№1219 від 14 липня 2022 р. та №1114 від 28 липня 2022 р.).

Варто зазначити, що учасники експертної ради Л. Глушко, С. Федоров і Н. Позур є співавторами методичних посібників, розробниками нового журналу роботи лікаря-інтерна.

Доцентка кафедри терапії, сімейної та екстреної медицини ПО Наталія Позур детально ознайомила керівників баз стажування із кредитно-модульною системою, історією розвитку і станом системи ECTS, новими правилами обліковості. Н.Позур зазначила статус лікаря-інтерна у відділеннях, підкреслила науково-практичну роботу лікаря-інтерна, яка починається ще на базі стажування: інтерни обирають тему і 2 роки досліджують її під керівництвом наставника.

Особливістю є те, що інтернатура проходить за 2-річною програмою, скорочується освітня програма і розширюється практична частина підготовки.

Вперше виділено блоки, у яких зазначено перелік компетентностей, якими повинен володіти інтерн. Окрім того, вперше вводиться поняття результату оволодіння (А, В., С...).