Минулого тижня відбулася Друга Івано-Франківська універсіада метикуючих. Участь у ній взяли одразу чотири команди Івано-Франківського національного медичного університету, що й посіли перші чотири сходинки турнірної таблиці.

У своїх стінах учасників гостинно прийняв Університет Короля Данила, а сама універсіада була приурочена до Дня студента. За звання чемпіона боролися команди Івано-Франківського національного медичного університету, Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника, Університету Короля Данила, Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Варто зазначити, що цього року в боротьбу вступила єдина команда коледжу – це студенти Фахового медичного коледжу ІФНМУ.

Гра була запеклою: команди не поступалися одна одній ні на бал, і після 30 обов’язкових запитань не вдалося визначити переможця. Довелося відповідати на ще 4 додаткових запитання, аби визначити призерів змагання. У підсумку чотири верхні сходинки турнірної таблиці посіли команди Івано-Франківського національного медичного університету!

Так, переможцем та володарем кубка Другої Івано-Франківської універсіади метикуючих стала команда "Бендерики", що представляє ІФНМУ. Срібними призерами стали теж представники ІФНМУ - команда "Сила покаяння". Однак справжнім відкриттям стали бронзові призери - наймолодша команда універсіади, яка представляє фаховий медичний коледж ІФНМУ - "Miraculum".

«Я дізналася про цю гру від нашої викладачки Остапович Наталії Володимирівни, - говорить капітан команди "Miraculum", студентка фахового медичного коледжу ІФНМУ Аліна Семків. – Буквально за два дні ми зібрали нашу команду першокурсниць. Оскільки за правилами можна було запросити в команду одного викладача, ми звернулися до Анни Іванівни Варівончик, адже вона раніше була учасницею ігор «Що? Де? Коли?» Ми довели, що студенти коледжу можуть грати на рівні з університетськими командами і навіть здобувати призові місця. Звичайно, будемо продовжувати брати участь у подібних заходах!»

Враженнями від гри поділився й капітан команди-переможця «Бендерики», студент медичного факультету Тарас Олійник: «Попри запеклу боротьбу, панувала доброзичлива атмосфера. Гра була надзвичайно цікавою, підібрані питання - різнопланові. Четверо з шести гравців нашої команди грали вперше, тому перемога для нас була водночас неочікуваною й надзвичайно приємною».

У кулуарах уже обговорюють, чи зможе якась команда забрати чемпіонство в Івано-Франківського національного медичного університету. Відповідь ми дізнаємося вже через рік. Пишаємося нашими студентами й бажаємо їм нових перемог!