Із 16 січня в студентів 3-4 курсів усіх спеціальностей фахового медичного коледжу ІФНМУ розпочалася виробнича та переддипломна практика. Так, 166 студентів здобувають практичні знання у лікарнях, зуботехнічних лабораторіях та аптеках Івано-Франківщини й сусідніх областей.

У сучасних умовах суттєво змінюються вимоги до підготовки кадрів, а рівень медицини вимагає підвищення професіоналізму й компетентності спеціалістів в усіх галузях. У підготовці фахового молодшого бакалавра чільне місце посідає практичне навчання. Воно є важливою складовою професійної підготовки та дозволяє поглибити здобуті теоретичні знання, закріпити та удосконалити практичні вміння у межах спеціальності, а також набути досвіду самостійної роботи. Для фахових молодших бакалаврів надзвичайно важливою є можливість відточувати професійні навички не тільки в тренінгових центрах, а й максимально поринути у професійне середовище. В умовах стаціонарів, зуботехнічних лабораторій чи аптек у студентів є можливість навчатись та працювати на рівні із майбутніми колегами.

«У фаховому медичному коледжі цінують плідну співпрацю із стейкхолдерами (роботодавцями), які, маючи великий багаж клінічної роботи, кваліфіковано роз’яснюють та дають практичні настанови майбутнім фахівцям, – зазначив директор коледжу Олександр Бульбук. – Це надзвичайно важливо, оскільки випускники одразу після навчання, без окремої підготовки, можуть приступати до практичної роботи, що й значно відрізняє їх від лікарів. Тому практика критично необхідна та є першою сходинкою до професіоналізму».

Усі практиканти відзначають високий рівень професіоналізму та оснащення у лікарнях, можливість практикуватися у різноманітних відділеннях та зі всіма пацієнтами, а майбутні випускники-фельдшери наголошують на тому, що мають змогу працювати у бригадах швидкої медичної допомоги й разом із лікарями виїжджати на виклики різноманітної складності.