Чудова подія для студентів і викладачів ІФНМУ. В корпусі фармацевтичного факультету відновило роботу студентське кафе. Офіційне відкриття відбулося в понеділок, 27 березня.

Ремонтні роботи тривали з грудня. Протягом цих місяців кафе повністю оновилося — за проєктом дизайнера Ігоря Днеся тепер тут сучасне оформлення і планування простору, витримане у фармацевтичному дусі.

Як розповіла помічниця ректора Тетяна Типусяк, робітники господарського відділу прибрали перегородку, відремонтували підлогу, стіни, стелю, оновили освітлення. Окремо по периметру встановлено багато електричних розеток, щоб студенти могли зарядити свої гаджети.

Доповнюють фармацевтичний антураж полиці з вінтажними штангласами та іншим лабораторним посудом. Особливого стилю інтер'єру додали столи, зроблені зі старовинних шаф, які колись стояли на кафедрі патологічної анатомії, та через вік вже не використовуються.

Графічні картини з різними рослинами створила студентка п'ятого курсу Анна Григорчук. «Це графічні композиції, виконані акриловими фарбами та покриті акриловим лаком, — розповідає Анна. — Усі картини підписані латиною, тож студенти за перекусом можуть пригадати щось із навчальної програми».

Ректор ІФНМУ професор Микола Рожко наголосив, що попри усі нинішні труднощі університет не зупиняється у своєму розвитку. «Маємо робити все, щоб університет розвивався, працювати для нашої перемоги, щоб цією нашою працею могли користуватися наступні покоління студентів і викладачів, — каже ректор. — Ми прислухалися до наших студентів, до їхніх побажань. Робили це кафе своїми силами, і, впевнений, не будемо зупинятися на цьому».

Голова студентського парламенту Михайло Луканюк подякував адміністрації університету за те, що дослухається до пропозицій і побажань студентства. «Це не просто кафе, а місце, де студенти можуть посидіти, відпочити, поспілкуватися, а велика кількість розеток дозволяє також зарядити телефони, — говорить Михайло Луканюк. — Не кожен університет в Україні може похизуватися таким рівнем взаємодії адміністрації і студентів, тому ми дякуємо за це».

Деканеса фармацевтичного факультету доцентка Ірина Федяк подякувала усім, хто приклався до цієї роботи — від ректора до робітників господарського відділу, а також колективу самого кафе. «Це подарунок не лише для фармацевтичного факультету, а для всього університету, адже тут також мають заняття студенти інших факультетів і фахового медичного коледжу», — наголошує Ірина Федяк.

Освятив оновлене кафе отець Михайло Добровольський, настоятель університетської каплиці блаженної Йосафати Гордашевської. Зазначимо, що за результатами голосування студентів, заклад отримав назву «Фармація». Зичимо працівникам «Фармації» здоров’я, наснаги, благополуччя і процвітання!