Завідувач кафедри психіатрії, наркології та медичної психології, Заслужений діяч науки і техніки України, професор Михайло Пустовойт отримав одночасно дві нагороди за волонтерську діяльність.

Лікар надає психіатричну допомогу пацієнтам із травмами внаслідок бойових дій або перебування в полоні окупантів. Таку роботу фахівець проводить на базі першого приватного хірургічного шпиталю Брасс і відділення «Медико-психологічної реабілітації» КНП «Прикарпатський обласний центр психічного здоров’я Івано-Франківської обласної ради».

Михайло Пустовойт ділиться, що волонтерською діяльністю розпочав займатися ще у березні минулого року, майже з початком повномасштабного вторгнення росії на територію України.

Відтак, завідувач кафедри психіатрії, наркології та медичної психології отримав офіційну відзнаку – медаль «Доблесть Прикарпаття». Додамо, що таку відзнаку вручають «за жертовність та зусилля, проявлені у волонтерській діяльності, організації та наданні матеріальної, фінансової та іншої допомоги ЗСУ, іншим військовим формуванням України для відсічі збройної агресії російської федерації, спрямованої проти суверенітету і територіальної цілісності України».

«Вона (нагорода, - ред.) для мене важлива, бо є символом чесної взаємодії простої людини з державною владою, як і має бути у демократичному суспільстві», - ділиться Михайло Пустовойт.

Медаль виготовляють зі сріблястого металу. Відзнака складається з двох деталей — підвіски та колодки.

На лицьовому боці медалі зображений барельєф воїна-захисника. Навколо нього — стрічка з написом «Доблесть Прикарпаття». На зворотному боці — Герб України. На ньому вказаний рік випуску медалі, а також — герб Івано-Франківської області.

Медаллю відзначають українців, іноземців та людей без громадянства пожиттєво та посмертно.

«Ми маємо бути вдячні тим, хто працює в тилу. Сьогодні цей фронт є не менш важливим для перемоги", — сказала голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

Друга нагорода лікаря – неформальна і особиста. Зокрема, від офіцера Азову за лікарську роботу з пораненими азовцями.

«Це кований щит, який зображає несвідоме воїна, що бореться на смерть з потойбічною пітьмою. Вона для мене дуже дорога, бо є особистим визнанням бойового офіцера, який пройшов Азовсталь і Оленівку…

Ось його слова: «якщо жиєш ти на землі, зроби на ній такі сліди, щоб як підеш ти звідси колись - іншим було легше по них йти…»», - розповідає Пустовойт.