На початку березня 2022 року ректор Івано-Франківського національного медичного університету, професор Микола Рожко та в. о. ректора Житомирського медичного інституту, професор Світлана Гордійчук підписали угоду про співпрацю між закладами освіти.

Співпраця вже давно започаткована, втім, хотілося її розширити, зокрема у медсестринстві, стоматології та фізичній терапії.

Так, у рамках співпраці у квітні в Житомирському медичному інституті розпочався цикл відкритих лекцій «Медична освіта, наука, практика» від запрошених лекторів – провідних науковців медичної галузі та фахівців-практиків. Сьомого квітня з лекцією на тему «Особливості ортопедичного лікування дефектів твердих тканин зубів» виступив доцент Олександр Бульбук, директор фахового медичного коледжу Івано-Франківського національного медичного університету.

Підписання угоди між закладами освіти є ще одним кроком до спільної освітньої та науково-дослідної роботи, навчальної академічної мобільності студентів та викладачів, взаємної участі в програмах практики.