В Івано-Франківському національному медичному університеті відбувся традиційний майстер-клас з розпису великодніх писанок. У вівторок, 11 квітня, в читальному залі університетської наукової бібліотеки разом творили студенти та викладачі вишу.

Ця подія відбувається вже понад 10 років. Було лиш дві перерви: 2020 року через карантинні обмеження і минулоріч через початок повномасштабної війни. Техніку розпису студентам показує народна майстриня Прикарпаття Іванна Равлюк.

Подію організовує університетський осередок «Просвіти». Його голова, а також голова івано-франківської міської «Просвіти» доцентка кафедри мовознавства Марія Гуцол відзначає, що разом із українськими студентами писанки охоче розписують студенти-іноземці.

"Приємно, що щороку до нас долучаються студенти іноземних країн, які хочуть більше дізнатися про Україну та її традиції, — каже Марія Гуцол. — Молоді люди, які раніше не знали, що таке писанка, після майстер-класу беруть її додому і зберігають довгі роки. Звісно, вони діляться цим у соцмережах, розповідають друзям, показують рідним, і це є чудовою промоцією нашої культури по всьому світу".

Працівники університету приводять на майстер-клас і своїх дітей. Наймолодшому учаснику цьогорічного розписування було шість років. Діти потім щороку залюбки продовжують цю справу. Прийшов творити свою писанку і випускник ІФНМУ, а нині семінарист Віталій Попик. Розписували великодні яйця і представники ректорату і деканатів університету.