15-16 травня 2023 року в рамках відзначення Днів медсестринства-2023 в Івано-Франківському національному медичному університеті відбулась олімпіада "Медсестринські маніпуляції" для здобувачів 2 курсу ОПП "Сестринська справа".

Олімпіада проходила в ІІ етапи: під час першого етапу, у понеділок, 20 учасників олімпіади пройшли тестування, за результатами якого відібрали 12 студентів із найвищими результатами для участі у другому, підсумковому, етапі, що відбувся у вівторок, 16 травня.

До складу журі увійшли: завідувач кафедри внутрішньої медицини №2 та медсестринства професор Нестор Середюк, завідувачка медсестринським відділенням Галина Гвоздецька, заступниця директора коледжу із навчальної роботи Світлана Шулепа, керівник гуртка, викладачка основ медсестринства Анна Грушецька та викладачка основ медсестринства Надія Іванів.

З вітальним словом до учасниць звернувся Нестор Середюк, який наголосив на важливості такої благородної професії, як сестра медична. Він пригадав, як сам, будучи студентом медичного училища, брав участь в аналогічних конкурсах. Опісля Галина Гвоздецька ознайомила конкурсанток із умовами проведення олімпіади.

«Сподіваємось, що в майбутньому проведення олімпіади стане нашою традицією, і ми будемо розширювати географію до обласного, регіонального і всеукраїнського рівня!» – зауважила Галина Гвоздецька.

Компетентне журі оцінювало комунікативні навички, дотримання алгоритмів, правил проепідемічної безпеки. Після обговорення було визначено переможців.

Результати олімпіади:

І місце – Козань Вікторія;

ІІ місце – Цибух Соломія, Данів Неля, Станіславська Ірина;

ІІІ місце – Стефанишин Маріанна, Рибак Яна, Буждиган Анастасія.

Усі конкурсантки отримали дипломи учасників та призи, а переможці - ще і грамоти.

Дирекція коледжу вітає переможців та учасників і бажає подальших успіхів!