В Івано-Франківському національному медичному університеті у середу, 17 травня, відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція лікарів (фармацевтів, провізорів) - інтернів «Актуальні питання клінічної медицини, стоматології та фармації». На шести секціях учасники представили 75 наукових робіт.

Ця конференція відбувається в університеті щороку і кожного разу стає все масштабнішою. Як повідомили у навчально-науковому інституті післядипломної освіти ІФНМУ, цьогоріч участь взяли понад 700 інтернів і працівників кафедр післядипломної освіти. На конференції працювали одразу шість секцій: терапевтична, хірургічна, акушерсько-гінекологічна, стоматологічна, педіатрична та секція фармації.

На початку конференції всіх учасників привітав ректор ІФНМУ професор Микола Рожко. Він наголосив на важливості продовження роботи і розвитку медичної науки України навіть у цей складний воєнний час.

Цьогоріч подія відбулася у змішаному режимі. Транслювалася на платформі Microsoft Teams.

«Дякую колективам кафедр, які зуміли в таких непростих умовах підготувати інтернів зі змістовними доповідями. Дякую й самим доповідачам. Вони гідно представили свої наукові здобутки за час навчання в інтернатурі. Можна з упевненістю сказати, що майбутнє медицини в надійних руках, — говорить директор навчально-науковому інституту післядипломної освіти, доцент Любомир Пелехан. — Участь у цій конференції — це стимул для майбутніх наукових звершень інтернів, та й загалом для їхнього становлення як майбутніх лікарів, провізорів чи фармацевтів. Висловлюю слова вдячності Збройним силам України за можливість працювати, навчатися і проводити такі наукові заходи».

Із матеріалами тез конференції можна ознайомитися у електронному збірнику, який розміщений на сайті Інституту післядипломної освіти за цим посиланням. Зазначимо, що проведення наукових конференцій для інтернів в Україні свого часу вперше започаткували саме в ІФНМУ. Тож удвічі приємніше, що ця подія продовжується і розвивається з року в рік.