13 листопада 2023 року першокурсники зуботехнічного відділення фахового медичного коледжу ІФНМУ стали учасниками презентації проєкту Ерасмус+ ЄС Жана Моне «Радіаційна безпека: Європейсько-Український підхід» й обговорили радіаційну гігієну в контексті гармонізації державної політики України з вимогами Євросоюзу у сфері радіаційної безпеки.

Захід відбувся на кафедрі  матеріалознавства і новітніх технологій Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника; співорганізаторкою проєкту стала доцентка кафедри медичної інформатики, медичної і біологічної фізики ІФНМУ Лілія Туровська. Студентів фахового медичного коледжу ІФНМУ супроводжувала викладачка фізико-астрономічного модуля Світлана Лісовська та директор коледжу Олександр Бульбук.

Метою проєкту є формування у студентів системи мультидисциплінарних знань про природу радіоактивного випромінювання, фактори ризику, біологічну дію, характеристики йонізуючого випромінювання, радіаційну гігієну та радіаційних захист в контексті необхідності забезпечення реалізації державної політики України у сфері радіаційної безпеки за умови гармонізації норм та законодавчих актів з вимогами Євросоюзу.

«У зв'язку з складною ситуацією в нашій державі пріоритетним напрямком для студентів медичних закладів є знання про радіаційну безпеку. Тому користуючись нагодою й на запрошення керівників проекту Ерасмус+ ЄС Жана Моне "Радіаційна безпека: Європейсько-Український підхід" дирекція фахового медичного коледжу пішла назустріч зверненню щодо участі студентів у презентації цього проєкту», – говорить Світлана Лісовська.

Студенти зазначають, що отримали безліч вражень і необхідних усім знань щодо радіаційної безпеки.

Дирекція коледжу висловлює подяку за сприяння даного заходу організаторам  – кафедрі матеріалознавства і новітніх технологій, а саме завідувачу кафедри професору Володимиру Коцюбинському та професорці кафедри Володимирі Бойчук.