Вчора, 30 листопада, за ініціативи деканату медичного факультету та за підтримки БФ "Захід Шанс" в Івано-Франківському національному медичному університеті відбулася акція до Всесвітнього дня боротьби з СНІДом.

Зі вступним словом виступили проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи Тарас Кобрин, завідувачка кафедри інфекційних хвороб та епідеміології, професорка Олександра Пришляк та керівник БФ "Захід Шанс" Олександр Гринь. Декан медичного факультету Роман Яцишин відзначив високу зацікавленість студентів у позанавчальний час та подякував організаторам за таку ініціативу.

У заході взяли участь 78 учасників, більшість з яких – студенти-медики та викладачі.

Провели ознайомчу лекцію щодо викликів сьогодення в боротьбі з СНІДом та соціальної складової життя ВІЛ-інфікованих, шляхи передачі та методи профілактики.

Спікером виступив доцент кафедри інфекційних хвороб та епідеміології, заступник декана з виховної роботи Андрій Процик.  Модерував подію один із ініціаторів події, студент 5 курсу 9 групи Андрій Матей.

На завершення лекції провели анонімне й безкоштовне тестування на ВІЛ. Пройти експрес-тестування зголосилися 43 учасники заходу.