Сьогодні, 26 лютого, в Івано-Франківському національному медичному унівреситеті відбулася зустріч студентства та професорсько-викладацького складу з професоркою Вармінсько-Мазурського університету (м. Ольштин, Польща) Ельжбетою Живуцькою-Козловською.

Серед присутніх – студенти медичного факультету ІФНМУ, інтерни, проректорка з науково-педагогічної роботи (міжнародні відносини) Марія Грищук, викладачі кафедри судової медицини, медичного та фармацевтичного права.

З привітальним словом виступив в.о. ректора професор Руслан Козовий.

Пані професорка прочитала присутнім лекцію на тему «Лікарські правопорушення: міф чи реальність», у якій висвітлила питання юридичної відповідальності медичних працівників за професійні правопорушення відповідно до законодавства Польщі.

Лекція була цікавою та пізнавальною не тільки для присутніх студентів, які саме в поточному семестрі вивчають дисципліну «Судова медицина та медичне право», а також і для викладачів цієї дисципліни.

«Ельжбета Живуцька-Козловська активно підтримує українців з самого початку російсько-української війни, організовує збори коштів та доставку гуманітарної допомоги в Україну. Сьогодні пані професорка безкоштовно провела лекцію щодо судової медицини для наших студентів медичного факультету та викладачів. Сподіваємося на подальшу співпрацю», – говорить в.о. ректора ІФНМУ Руслан Козовий.

Зазначимо, що завтра професорка Ельжбета Живуцька-Козловська читатиме лекцію в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні студентам факультету підготовки іноземних громадян ІФНМУ, які, попри війну в Україні, продовжують навчатися офлайн.