26 лютого 2024 відбулась онлайн зустріч представників Івано-Франківського національного медичного університету з керівниками Національного наукового центру «Інститут судових експертиз імені заслуженого професора М.С. Бокаріуса».

В.о. ректора ІФНМУ професор Руслан Козовий, декан медичного факультету професор Роман Яцишин, проректорка з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв'язки) доцентка Марія Грищук, завідувачка кафедри судової медицини, медичного та фармацевтичного права професорка Наталія Козань обговорили з керівниками Національного наукового центру «Інститут судових експертиз імені заслуженого професора М.С. Бокаріуса» – заступницею директора з наукової роботи Еллою Сімаковою-Єфремян, заступницею директора Ганною Спіциною та завідувачкою сектору міжнародного співробітництва Оленою Агаповою – напрямки наукової співпраці.

Зокрема, закцентували на науковій співпраці в галузі ідентифікації невідомих осіб, що є особливо актуальним в умовах повномасштабного вторгнення держави-агресора на території України.

Крім того, обговорили можливість підписання меморандума про співпрацю. У планах – спільне проведення міжнародного майстер-класу з ідентифікації тіл у рамках навчання й підвищення кваліфікації працівників; робота над спільним міжнародним проєктом щодо створення на базі Івано-Франківського національного медичного університету лабораторії або центру, що дасть змогу проводити ідентифікацію тіл та робити судово-медичні висновки за фенотиповими ознаками.