За сприяння деканату стоматологічного факультету Івано-Франківський осередок Асоціації студентів-стоматологів, який діє в ІФНМУ, організував для студентів-стоматологів благодійні освітні заходи. Своїми знаннями та здобутками зі слухачами поділилися випускники стоматологічного факультету Наталія Когут і Іван Соловей.

Наталія Когут, яка є сертифікованим тренером Swiss Dental Academy, провела ексклюзивне навчання гігієні ротової порожнини на базі iTOP (individually Trained Oral Prophylaxis – індивідуального навчання гігієни ротової порожнини).

iTOP – це інноваційний підхід до чистки зубів, мотивація та контроль особистої гігієни ротової порожнини, авторська методика, розроблена доктором Шедельмаєром (Німеччина-Чехія) за результатами його особистого багаторічного практичного досвіду в царині навчання гігієни ротової порожнини.

Під час лекції розглянули питання сучасних уявлень про мікробну біоплівку та її ролі у розвитку захворювань ротової порожнини, засоби індивідуальної гігієни порожнини рота та їх правильне використання. Активні учасники отримали подарунки від лекторки.

Лекція Івана Солов’я була присвячена цифровій ортодонтії – розділу стоматології, який на сьогодні надзвичайно швидко розвивається і є затребуваним серед пацієнтів різного віку, які дбають про свою гарну посмішку. Лектор є розробником Solo Aligners – системи елайнерів для корекції прикусу та естетичного вигляду пацієнта. Слухачам було запропоновано можливість створення планів індивідуального ортодонтичного лікування пацієнтів за допомогою сучасних конструкцій елайнерів.

Упродовж обидвох подій проводився збір коштів на автомобіль радіоелектронної розвідки для одного з підрозділів ЗСУ, завдяки яким і маємо можливість проводити такі заходи!