У вівторок, 26 березня, команда тренерів Івано-Франківського національного медичного університету провела для вчителів Калуського ліцею №10 та Копанківської гімназії Калуської міської ради Івано-Франківської області тренінг з надання домедичної допомоги.

Викладачі ІФНМУ Ситницька Галина, Колосовський Сергій, Солтисік Леся, заступник декана медичного факультету з виховної роботи Процик Андрій, завідувач навчально-виробничої практики фахового медичного коледжу ІФНМУ Гловʼяк Віталій разом зі студентами медичного факультету та фахового медичного коледжу навчали 140 учасників - вчителів та технічний персонал зазначених шкіл - надавати домедичну допомогу.

Усі учасники мали змогу оновити та закріпити знання щодо надання невідкладної допомоги, а також практично відпрацювати навики накладання турнікетів та проведення серцево-легеневої реанімації.

«Отримані знання будуть надзвичайно корисними, особливо у цей нелегкий для нашої країни час, та дадуть можливість правильно та швидко відреагувати в екстреній ситуації» - відзначили педагоги.

Зазначимо, що викладачі й студенти, сертифіковані тренери, Івано-Франківського національного медичного університету та фахового медичного коледжу постійно проводять такі тренінги для учасників освітнього процесу. Це можливо завдяки підтримці адміністрації ІФНМУ та Департаменту освіти та науки Івано-Франківської обласної державної адміністрації.