27 березня 2024 року за ініціативи ГО «Українська медична студентська асоціація» (UMSA Ivano-Franrkivsk) у рамках школи медичного права відбулася міждисциплінарна лекція «Юридична відповідальність за медичні правопорушення: досвід України та Польщі».

Спікерами були запрошені завідувачка кафедри судової медицини, медичного та фармацевтичного права, професорка Наталія Козань, доцентка цієї ж кафедри Оксана Сорока та професорка Вармінсько-Мазурського університету (м. Ольштин, Польща) Ельжбета Живуцька-Козловська. До події долучилися в онлай та офлайн режимах як студенти Івано-Франківського національного медичного університету, так і практичні лікарі.

На зустрічі обговорювали юридичну відповідальність медичних працівників за правопорушення у сфері охорони здоров’я крізь призму законодавства України та Польщі. Особливу зацікавленість серед присутніх викликало питання оцінки якості медичної допомоги та проведення судово-медичних експертиз «лікарських справ».

Зустріч відбувалася в чудовій дружній атмосфері, яка панувала у затишному волонтерському відкритому просторі (оpen space) «Фільтр», що знаходиться в центрі Івано-Франківська.