Студенти ІФНМУ взяли участь в проведенні майстер-класу по наданню невідкладної медичної допомоги для учнів Вищого професійного училища № 3 в м. Івано-Франківську.

У вівторок, 9 квітня студенти І курсу 6, 7 та 12 груп ІФНМУ, викладачі-куратори Ольга Антимис, Василь Міськів, Уляна Дутчак, Назар Саган та інструктори Івано-Франківської обласної організації Червоного Хреста України організували та провели майстер-клас по наданню невідкладної медичної допомоги. Навчання відбувалися на базі Вищого художнього професійного училища.

Студенти-медики активно відпрацьовували з учнями та викладачами навики щодо алгоритму дії при оцінці стану пацієнта, наданні першої медичної допомоги та його транспортування. Також, поряд з інструкторами Червоного Хреста студенти-медики демонстрували найважливіші рятувальні заходи: відновлення прохідності дихальних шляхів, серцево-легеневу реанімацію, зупинку кровотечі, іммобілізацію травмованих кінцівок.

Такі знання необхідні, особливо в сучасних умовах, коли ми знаходимося під постійними обстрілами, і коли в Україні не залишилося жодного безпечного місця.