Учора, 22 квітня, відбулося чергове засідання методичної ради навчально-наукового інституту післядипломної освіти під головуванням директора ННІПО Любомира Пелехана.

Розпочалося засідання із нагородження лікарів-інтернів за спеціальністю «Анестезіологія та інтенсивна терапія». Відтак, подяки від ректорату ІФНМУ за безвідмовне забезпечення роботи з медичної евакуації важкопоранених бійців ЗСУ отримали Євген Компричевський, Ярослав Дубан, Віталій Ткач, Денис Деркач, Володимир Дроняк.

Слід зазначити, що лікарі-інтерни є членами трансплантаційних команд в ОКЛ та взяли активну участь у науково-практичній конференції.

Опісля розпочали розгляд питань порядку денного.
1) Обговорено результати складання КРОК-3. Стоматологія, Фармація, ЗЛП у 2024 році.
2) Розглянуто питання підготовки лікарів (фармацевтів/провізорів)-інтернів до атестації.
3) Оцінено показники виконання плану проведення заходів безперервного професійного розвитку (БПР) на кафедрах післядипломної освіти.
4) Проведено ознайомлення із проєктом навчально-виробничого плану роботи ННІПО на 2025 календарний рік.
5) Затверджено методичні матеріали.

У доповідях та обговореннях взяли участь професорка Олександра Пришляк, професор Петро Дудій, докторка медичних наук Наталія Мойсеєнко, доцентки Наталія Василюк та Ірина Макойда, доцент Сергій Войтович.

Окрему увагу звернули на наявність, стан та доступність силабусів дисциплін, які викладаються на кафедрах післядипломного спрямування.

Наприкінці засідання обговорили перелік питань, які виносяться для проведення аудиту.

Директором ННІПО Любомиром Пелеханом презентовано ідею створення навчальної програми тематичного навчання для всіх спеціальностей на підставі посібника «Людяність та емпатія в охороні здоров’я».

Члени методичної ради ННІПО ІФНМУ одноголосно підтримали подання до Вченої ради університету про започаткування курсів спеціалізації «Хірургічна дерматологія», «Офтальмологія», «Дитяча офтальмологія».