Нещодавно, 7 серпня, виповнилося 100 років від дня народження Леоніда Михайловича Гольдштейна. З нагоди цієї дати вийшла пам’ятна книга про життя і діяльність видатного дерматолога.

«Є постаті, пам’ять про яких не підвладна часові. Це стосується і знаного українського дерматолога, доктора медичних наук, професора Леоніда Михайловича Гольдштейна (1919–2005), який зробив вагомий внесок у розвиток дерматологічної науки, організацію лікувальної та профілактичної роботи у дерматовенерологічній сфері в Україні. Його життєвий шлях і професійний спадок є прикладом ставлення до повсякденної практичної роботи лікаря й науковця як покликання та життєвої позиції.», — йдеться у вступі до книги.

Професор Гольдштейн був завідувачем кафедри шкірних і венеричних хвороб Івано-Франківського державного медичного інституту з 1972 по 1985 роки. Пізніше, аж до 2004 року мав приватну ліцензовану медичну практику. Близько 15 років очолював Івано-Франківське обласне наукове товариство дерматовенерологів, більше 10-ти років був позаштатним обласним дерматовенерологом. Наукова спадщина професора налічує 200 позицій, що охоплюють професійну діяльність лікаря і вченого з 1957 до 2004 роки.

Книгу про видатного науковця підготували кандидат медичних наук, доцент кафедри дерматології та венерології Івано-Франківського національного медичного університету Василь Ткач; кандидат медичних наук, доцент, завідувач кафедри дерматології та венерології Івано-Франківського національного медичного університету Олександр Александрук; доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри світової літератури і порівняльного літературознавства Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника професор Ігор Козлик; івано-франківський лікар-дерматовенеролог Василь Бахталовський. Завантажити книгу можна за цим посиланням.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma